Grohe или Hansgrohe: Сравнение на двете водещи марки за санитарна техника

164 0

Много хора са объркани от сходството на имената на тези компании, което ги кара да се запитат дали са една и съща компания. Отговорът е не. Въпреки че имената са сходни, това са две напълно различни компании, като се има предвид, че Grohe е част от двете имена и двете са немски компании.

И така, каква е разликата между Grohe и Hansgrohe? Преди да започнем, нека разгледаме кратка история на двете компании, която ще помогне за разрешаването на въпроса.

Hansgrohe

Започваме с Hansgrohe, която е основана (оттук и името) от Hans Grohe през 1901 г. Компанията започва като фабрика за пресоване на метали в Хилтах, Германия. Оттогава компанията се впусна в други области, въпреки че централата й остава в Шилтах.

Компанията има глобално производствено присъствие с клонове в Германия, Китай, Франция и САЩ. Hansgrohe доставя на клиентите си широка гама от висококачествени продукти за кухня и баня. Около 80% от оборота на продукцията идва от чужбина.

Grohe

Корените на Grohe могат да бъдат проследени до 1936 г., когато компанията е основана за първи път. През следващите години компанията придоби различни допълнителни компании, всяка от които помогна за усъвършенстване на уменията и опита на Grohe. От създаването си Grohe си изгради репутация на производител на кранове.

Grohe възниква след основаването на Hansgrohe. Когато Hansgrohe започва международната си експанзия, Фридрих Грое напуска компанията. След като напуска, той поема фабрика за санитарни продукти във Вестфалия. Там започват да произвеждат оборудване за баня и така се ражда Grohe.

По този начин, въпреки че двете компании не са технически еднакви, едно и също семейство е свързано във всяка компания. Въпреки че има някои съобщения за лоша кръв, водеща до раздялата, това е друг въпрос. Тук сме, за да обсъдим пряко сравнение на тези марки, а не нечия семейна драма. Така че, без повече шум, нека да разгледаме разликите между двете.

Grohe срещу Hansgrohe

Hansgrohe  технологии

Hansgrohe е известен със своите системи, захранвани с бутони, елегантни тела две в едно и красиво проектирани бани. Основните иновации включват:

 • Технологията AirPower прави водните капчици да се усещат по-големи, допринасяйки за по-задоволителен душ без прекомерна употреба на вода.
 • Технологията CoolContact поддържа вашите външни компоненти на душа хладни, така че горещата вода няма да изгори вас или членовете на вашето семейство.
 • Крановете CoolStart започват с хладка вода, така че да не хабите гореща вода. Когато сте готови, можете да преместите лоста, за да включите незабавно топла вода.
 • Технологията EcoSmart намалява консумацията на вода до 9 литра в минута за душове или 5 литра в минута за кранове.
 • Pontos е проектиран да открива и предприема действия срещу щети от вода. Продуктите с тази технология могат да ви помогнат да избегнете ремонти и да поддържате имота си в по-добро състояние.
 • RainTunes превръща душовете в сетивни изживявания, като добавя видео, музика, светлина и аромат.

Grohe технологии

В Grohe Design Studio инженерите се фокусират върху разработването на интелигентни решения, които помагат на клиентите да се наслаждават на повече вода. В допълнение към ранните иновации на компанията за смесители, Grohe е известен със своите високотехнологични фитинги, ергономичен дизайн и устойчиви продукти. Ключовата технология включва:

 • GROHE Blue филтрира водата от вашия кухненски кран, така че можете да пиете по-чиста вода без нужда от бутилки или външни филтри. Mоже също така да охлади или да влее водата ви с мехурчета за хладни чаши с газирана вода.
 • Технологията CoolTouch поддържа горещата вода, така че не можете да се изгорите, когато регулирате температурата.
 • Технологията Sense. Този сензор предпазва от потенциално замръзване и може да спре водата, за да предотврати вредата поради спукана тръба. Освен това може да усетите прекомерна влажност и да ви помогне да защитите дома си от свързаните с това щети.
 • Sense Guard технологията Sense, за да реагира на течове и спукани тръби. Sense Guard също проследява потреблението на вода, за да помогне на вашето домакинство.
  SpeedClean предотвратява натрупването на варовик в арматурите и предотвратява запушване на водния поток. Крановете и дюзите Grohe със SpeedClean са проектирани да работят като нови с минимално почистване.
 • Сензорните кранове се използват само с докосване, така че не е нужно да дърпате или повдигате дръжката.
 • Безконтактните кранове се включват с докосване на крачето в основата на устройството. Тези кранове предлагат по-чист и по-удобен начин за измиване или хидратиране.
 • TurboStat поддържа стабилността от вашата температура под душа. С тази технология можете да очаквате релаксиращ, подмладяващ душ, без да се налага да регулирате температурата.

Коя марка да избера?

Както казахме по-горе, решението между Grohe и Hansgrohe в крайна сметка зависи от вас. Както Grohe, така и Hansgrohe познават добре обзавеждането за кухни и бани, тъй като нито една марка не е нова на сцената.

Related Post

избор на мека мебел

Избор на мека мебел

Posted by - August 20, 2021 0
Ако желаете дом, който да е атрактивен и стилен, тогава може да помислите за закупуване на мека мебел. Тя ще…