SEO на мебелна фирма

Как се прави SEO на сайт, продаващ мебели?

106 0

Преди да прочетете статията искаме да знаете, че тя е подходяща, както за мебелния сектор, така и за почти всички други, т.е. всичко, което ще прочетете по-долу, може да се отнася и за Вашият бизнес, без значение, дали е в сектор мебели, или строителство, зъботехника и т.н.

SEO оптимизиране на онлайн магазини за мебели- какви са спецификите и на какво да обърнете внимание?

Днес, по-важно от всичко в интернет бизнеса е, да имате ясни цели, маркетингова стратегия и бизнес план.

Конкуренцията във всеки сектор е изключително интензивна, а в сектор „Мебели и обзавеждане“, можем да кажем, че тя е повече от висока.

За да сте сред конкурентите трябва да знаете няколко основни неща, а именно:

  1. Да заделите бюджет за SEO оптимизация.
  2. Да се работи по сайта Ви ежедневно.
  3. Да не се бърза с резултатите, да се действа поетапно.
  4. Да се използват социалните мрежи (Social Media Marketing) за постигане на резултати от маркетинговата стратегия.
  5. Да се извършва одит ежемесечно на сайта, в който се предлагат подобни продукти.
  6. Да се консултирате с експерти, отново ежемесечно.
  7. Да позвате реклама то типа плащане на клик (PPC), стига бюджетът да Ви го позволява.
  8. Да се участва в платформите, предлагащи свободно видеосподеляне, в това число Tik Tok,YouTube и YouTube Shorts.

Как да определите бюджета за SEO оптимизация на сайт?

Без значение в кой сектор е Вашият бизнес, дали мебели, матраци, обзавеждане, или друг тип, бюджет за маркетинг се определя на база на конкуренцията и на база на текущите позиции.

Сериозно внимание трябва да обърнете на структурата на сайта, на интенитета на добавяне на нови продукти, както и на описанието, което се явява вътрешно.

Съотношението вътрешно – външно съдържание, също трябва да е спрямо пропорции, предоставени от SEO експерти, каквито са нашите представители.

Важно е да отбележим, че в Интернет има огромен поток от информация, всеки е в Интернет, и при правилно действие, както от страна на SEO експерти, така и от страна на Ваши служители  в отдел Маркетинг, могат да се случат наистина чудеса.

И така, какъв бюджет за SEO оптимизация да заделите? Това е един важен въпрос, на който в тази статия ще Ви отговорим.

Колкото по-голям бюджет за SEO заделите, толкова по-добре, тъй като по време на етапите за SEO ще Ви бъде обърнато по-голямо внимание, ще се ускори интензитетът на работа и резултатите ще дойдат по-бързо.

Ако изпитвате затруднения, касаещи бюджета за SEO, то като ориентир можете да ползвате следния процент: Ако приемем, че този месец печалбата Ви е 50 000 евро, то 10 % от чистата печалба (забележете, не от оборота, а от печалбата), според нашите експерти е почти задължително да я инвестирате в SEO оптимизация.

От останалите 90 % можете да заделите още 10 за офлайн реклама и останалите да реинвестирате и похарчите с удоволствие.

С други думи, 10 % от печалбата, ако завъртите и инвестирате в SEO, то тогава ще имате огромен прогрес  и по-лесно ще изпреварите конкуренцията.

С какво се отличава SEO оптимизцаията на мебелни сайтове от друг тип проекти?

За да се постигнат бързи и дълготрайни резултати, експертите, които Ви обслужват трябва да имат опит, познания, ресурси – и кадрови, и технически.

Креативно мислене, индивидуален подход към всяка фирма, оперираща в мебелния сектор, са направо задължителни елементи за успешна маркетингова кампания.

Подробности, касаещи SEO стратегия на мебелен сайт можете да научите от тази публикация: https://w-seo.com/seo-mebeli-online.html. В нея сме описали в детайли какви услуги извършваме ние, експерите на дигитална агениця Висео.

Финални думи

Силата на SEO оптимизацията е именно в това, да увеличи авторитета на Вашите продукти, на Вашата марка, и да увеличи продажбите Ви. А предимството пред останалия тип реклама се крие именно в това, че SEO оптимизацията дава огромен остатъчен ефект във времето. Какво искаме да кажем с това? За тези, които не разбират, това означава, че когато инвестирате дадена сума за SEO оптимизация на сайт, то при приключване на съвместни дейности, позициите, класирането на настоящо съдържание, линковете, поне от нашата дигитална агенция, остават завинаги!

Не ни остава нищо друго, освен да Ви пожелаем успешно покоряване на първите позиции в Google и да Ви препоръчаме да се доверите на нашите опитни експерти.

Източник на статията: Дигитална Агенция ВИСЕО

Related Post

Как можете да използвате дигитален маркетинг за целите си онлайн?

Posted by - August 30, 2023 0
Дигиталният маркетинг осезаемо замества традиционните маркетинг комуникации. Онлайн пространството предлага все по-иновативни възможности за съвременния бизнес. По-значимите от тях са…