Видове модерни полилеи от | shop.polarislighting.bg

5 съображения, преди да купите съвременен полилей

92 0

Сред обзавеждането, което може да повлияе на атмосферата и стила на различните стаи в дома, полилеите имат почетно място, макар и само защото изпълняват двойна функция: обзавеждат с несравнима класа и осветяват помещението. В зависимост от стила (класически или съвременен), стила (минимален, луксозен, голям или малък) и дизайна (материал, форма и цвят), един полилей ще бъде повече или по-малко подходящ, за да се впише в даден контекст. Някои модели имат ясна идентичност.

Полилей Deer Circle – Polaris

Помислете например за полилеи с кристални висулки, идеални за обзавеждане на трапезария или хол в класически стил, вдъхновени от великолепието на големите приемни от миналото. По-малко формални са съвременните полилеи, характеризиращи се с по-голяма гъвкавост и възможност за прегръщане на различни стилове. На пазара има всякакви видове полилеи, вариращи от хипермодерни, разпознаваеми с футуристичните си форми, преобладаването на студени материали като стъкло и метали и техния компактен и съществен дизайн, до полилеи, които се намират някъде между съвременния минимализъм и лукс, типичен за традицията Made in Italy. Последните, принадлежащи към хибриден стил, често определян като съвременен-шик (или класически-съвременен), са сред най-популярните за проекти, предвид тяхната гъвкавост.

Красота и лукс без отказ от функционалност и актуални тенденции.

Не е ли това, което означава съвременен?

5 съображения, преди да купите съвременен полилей, 5 неща които трябва да имате предвид, преди да купите съвременен полилей

Полилей Carina Double Line – Polaris

В луксозните жилища, обзаведени със съвременен шик, осветителната система играе решаваща роля, често действайки като водещ елемент в дизайна на обзавеждането. Чрез своята важност, осветителните тела създават перфектната синергия между модерното и шикозното (буквално), хвърляйки светлина върху контрастите.

И така съвременните полилеи, от своята привилегирована позиция, осветяват уникалните характеристики на околната среда. Понякога това ще бъде диалогът между дървото венге и позлатените детайли на холните шкафове, а друг път ще бъде комбинацията от геометрични форми и ювелирния дизайн на луксозните нощни шкафчета в спалнята. Но преди да изберете полилеи за съвременен интериор, трябва да вземете предвид всеки фактор. Само тогава ще могат да се идентифицират моделите, които най-много отговарят на съвременните концепции по отношение на декоративното осветление.

Следователно е от основно значение да се помисли за следните елементи:

  • Пространство: размер на стаята и височина на тавана
  • Функцията на полилея
  • Силата на осветяване
  • Стилът на обзавеждане
  • Цветовете на стаята

Нека разгледаме всяка точка по-отблизо. 

1. Пространство: размер на стаята и височина на тавана

Изборът на полилей за всяка съвременна среда – спалня, фоайе и всекидневна – зависи от размера на стаята. Оценката на размера на пространствата ще ви помогне да изберете идеалното решение, което не само ще завърши мебелната композиция, но и ще помогне да направите възприемането на пространствата по-приятно изживяване. Голям, изтънчен и внушителен полилей може да бъде идеален за просторна стая, докато напротив, по-малък модел може да е твърде малък за контекста и следователно може да не се откроява. За предпочитане е да поставите по-малки полилеи в ограничени пространства, като например в коридора, в банята, в малък офис или на входа на къщата. В допълнение към размера на помещението трябва да се има предвид и височината на тавана. И в този случай се прилагат пропорциите. В къща с нисък таван е по-добре да изберете компактни таванни лампи или полилеи. В съвременните всекидневни с висок таван е по-добре да изберете полилей, който осигурява високо визуално въздействие. По принцип се препоръчва осветителното тяло да се позиционира в средата на тавана за естетически цели, общо осветление и симетрия.

Стоейки в центъра, полилеят привлича погледа на наблюдателя и осигурява гледка, която допълнително подобрява съвременната шикозна атмосфера на стаята. Всъщност за симетрията трябва да се осигури определен визуален баланс и правилното съотношение на перспективите. От техническа гледна точка, полилеят в центъра на тавана осигурява равномерно и балансирано разпределение на светлината във всички зони на стаята. съвременен-полилей-съображения-1 2.

Функцията на полилея

В зависимост от ролята на полилея могат да се избират различни формати, размери, материали и цветове. Изборът на полилей за детската стая е много различен от избора му за фоайето или хола. Това обаче не е само въпрос на дизайн. Функционалното осветление е и осветление, което улеснява извършването на определени дейности. Знаем, че днешните среди често разполагат с няколко функции.  Във всички тези случаи е важно да се диференцира осветителната система, като освен основния полилей се осигури още един набор от функционални лампи за специфични дейности:

  • настолна лампа, прожектори, стенни лампи и др.

3. Силата на осветяване

Функцията на полилея върви ръка за ръка с мощността на осветлението, която се измерва във ватове (количеството консумирана енергия) и лумени (количеството излъчена светлина). Стойностите трябва да отчитат размера на помещението, степента на осветеност (което означава количеството естествена светлина) и атмосферата, която човек иска да постигне. Дневна светлина или меко осветление за мека ефирна атмосфера?

Related Post

Подарък да нов дом

Posted by - December 6, 2023 0
Декоративен ключодържател: Аксесоарът за дома, който съчетава практичност и стил Въведение:Аксесоарите за дома могат да играят важна роля в създаването…

Каква дограма да изберем

Posted by - March 23, 2023 0
Вашият избор на дограма има дълбок ефект върху енергийната ефективност на вашия дом. Интелигентният дизайн, ориентирането към слънцето и високите…